Regenwaterrecuperatie

Regenwaterrecuperatie

Het klimaat verandert, langere droge periodes en korte hevige buien met de nodige overlast. Tijd om na te denken over simpele oplossingen, de meest voor de hand liggende is regenwater zoveel mogelijk opvangen om het te kunnen gebruiken. Zo gebruik je ook minder kraanwater. Want waarom zou je je toilet doorspoelen met drinkwater? Waarom onnodig planten sproeien uit de kraan?

Klusbedrijf 2RH is de specialist in de regio Rotterdam voor advies en uitvoering. De kennis, ervaring en contacten zijn aanwezig om je te helpen. De mogelijkheden:

1:  Een kant en klaar systeem door ons geplaatst, welk systeem is afhankelijk van de mogelijkheden in en om uw huis.

2: Ik adviseer en je voert zelf uit.

3: Ik ontwikkel een systeem dat betaalbaarder is dan de huidige systemen, maar die moet nog getest en gekeurd worden. Gereed medio 2019.

In tegenstelling tot zonnepanelen en warmtepompen verdien je de aanschaf en installatie van een recuperatiesysteem nooit terug. Kraanwater is immers spotgoedkoop. In geld uitgedrukt dan. Je belast wel het milieu veel minder, het regenwater dat je gebruikt hoeft niet gezuiverd en gedistribueerd te worden door het waterleidingbedrijf. Extra voordelen:

* planten groeien beter van regenwater

* bevat geen kalk waardoor minder schoonmaak- en wasmiddelen nodig

* minder aanslag in je toilet

* kleine besparing op de waterrekening (de prijs van kraanwater gaat stijgen)

* lagere belasting op het riool, in sommige gemeenten krijgt u financieel voordeel bij het (deels) afkoppelen van het hemelwater aan het riool.

Verder adviseer ik over het beperken van wateroverlast in en om uw huis. Dat kan vaak al met kleine ingrepen. Een bezoek aan huis is gratis en geheel vrijblijvend. Je kunt net als bij reguliere klussen een offerte krijgen met een vast bedrag, ook dat is vrijblijvend. Bel of mail gerust voor een afspraak! 0641954478 – info@klusbedrijf2rh.nl

Klusbedrijf 2RH is betrokken bij diverse belangenorganisaties, op deze sites vindt u ook DIY tips wat we allemaal met en tegen regenwater kunnen doen.

Water Sensitive Rotterdam

Rainproof Amsterdam

Voor het project betaalbaar recuperatiesysteem wordt 2RH ondersteunt door:

Gemeente Rotterdam

Bouwmaat Schiedam